HEBE Rygcenter i Skanderborg praktiserer vestlig medicinsk akupunktur, som stimulere muskelvævet og øger blodgennem-strømning

Symptomer

Smerter i kroppens led og muskler er din krops måde at fortælle dig på, at der er sket en fejlbelastning. Enten er årsagen fejlbelastning af muskler og led over en længere periode eller en akut overbelastning af kroppen.

Akupunktur i Skanderborg

På Hebe Rygcenter i Skanderborg kan vi behandle en lang række af symptomer med akupunktur. Akupunktur har vist sig at være effektiv til lindring af smertetilstande i nakke, lænd, hofte, knæ og albue. Derudover er akupunktur særligt effektivt til behandling af episodisk og kronisk spændingshovedpine samt migræne.

På Hebe Rygcenter udfører vi en form for akupunktur, kaldet WMA eller vestlig medicinsk akupunktur. Behandlingen foregår ved, at der sættes tynde sterile engangsnåle i veldefinerede akupunkturpunkter eller trykfølsomme punkter, som har relation til det område, hvor du oplever smerter.

Nålene stimulerer nerveenderne i din hud og i dine muskler. Denne stimulering medfører en udvidelse af de små blodkar i vævet, så der lokalt i muskelvævet sker en øget blodgennemstrømning, som fremmer helingen.

På rygmarvsniveau og hjerneniveau udskilles smertedæmpende hormoner og såkaldte neurotransmittere, som har en smertelindrende effekt. Herved reduceres smerter og symptomer.

Virkningen er ofte langsomt indsættende, men i mange tilfælde er der lindring allerede efter første behandling. Man skal som regel behandles mellem 4-12 gange for at opnå fuld effekt – naturligvis afhængigt af, hvor længe man har været smerteplaget. Behandlingen gør ikke decideret ondt, da nålene er meget tynde, men man kan føle en ”varme”, ”prikken” eller en let ”sovende” fornemmelse.

Normalt indsættes 6-12 nåle i området med symptomer og smerter. I nogle tilfælde sættes svag strøm til nålene, hvilket kan forstærke effekten. Behandlingen tager ca. 15-20 minutter, og efter ca. 4-6 behandlinger (3-6 uger) viser de positive effekter sig ved blandt andet: bedre nattesøvn, reduktion af smerter og bedring af bevægelighed.

Der kan være lette bivirkninger ved behandling med akupunktur, fx i form af træthed, mindre blødninger og lettere opblussen af smerter og symptomer.

Bag om navnet Hebe Rygcenter

På Hebe Rygcenter står Fysioterapeuter Jakob Madsen og Sebastian Rydahl for akupunkturbehandlingen. Jakob og Sebastian er uddannet medicinsk akupunktør (MedAc) hos Dansk Selskab for Akupunktur i Fysioterapi (DSAF). Jakob har udført akupunktur siden 2015 og Sebastian siden 2021.

Priser

Vores fysioterapeuter har ikke overenskomst med det Offentlige, men følger de overenskomstmæssige takster.

Klik på linket nedenfor, for at se behandlingstakster for almen fysioterapi. 
Ved akupunktur tillægges et beløb på kr. 20,- for nåle.

Åbningstider

MANDAG FRA 08.00 – 18.00
(telefontid kl. 08.00 – 18.00
lukket mellem kl. 12.00-13.00)

TIRSDAG FRA 08.00 – 12.00
(telefontid kl. 08.00 – 12.00)

ONSDAG FRA 08.00 – 18.00
(telefontid kl. 08.00 – 18.00
lukket mellem kl. 12.00-13.00)

TORSDAG FRA 08.00 – 12.00
(telefontid kl. 08.00 – 12.00)

FREDAG FRA 08.00 – 13.00
(telefontid kl. 08.00 – 13.00)

Klinikken holder ferielukket uge 30