Skuldersmerte

Skulderleddet er det mest mobile led i kroppen, og det kontrolleres af adskillige muskler, sener og ledbånd, ligesom der er små slimsække omkring skulderen. Disse væv kan alle blive irriterede, overbelastede eller traumatiserede i en større eller mindre grad og derved give symptomer i og omkring skulderen.

Smerter i skulderen kan opstå efter fald, forkerte løft, sportsskader eller hyppigst i forbindelse med overanstrengelse ved gentagne bevægelser eller forkerte arbejdsstillinger.
Symptomer kan mærkes både fortil, bagtil og i selve skulderen. I nogle tilfælde kan symptomerne mærkes ned i armen og helt ud hånden. Det kan minde om symptomerne fra irriterede nerver i nakken, hvorfor det er vigtigt at skelne mellem de to. Det er også muligt, at symptomer i skulderområdet stammer fra led, muskler eller nerver i nakken.

Der kan opstå varierende grader af stivhed i skulderen, så man kan have svært ved at bevæge armen
i bestemte retninger. Det gælder specielt ved hævelse og irritation af slimsækken eller senerne i og omkring skulderleddet. En præcis diagnose stilles ofte på baggrund af en ultralydsskanning. Den foretages på klinikken af en kiropraktor.

Kiropraktisk behandling vil være rettet mod at normalisere funktionen af led og muskler i nakke- og skulderområdet ved hjælp af ledbehandling, diverse muskelteknikker, øvelser til hjemmebrug, som er et vigtigt led i behandling og genoptræning af skulderen. Specifik rådgivning vedr. arbejdsstillinger og isbehandling indgår også.

Fysioterapeutisk behandling vil være rettet mod at give stabilitet og optimale bevægelighed  i skulderleddet via specifik træning samt muskel og led teknikker.

Effektiv behandling af smerter i skulderen tilbydes på Hebe Rygcenter gennem en tværfaglig indsats