Smerte mellem skulderbladene

Låsninger i midtryggen, også kendt som facetledssyndom, giver smerter mellem skulderbladene, som i visse tilfælde kan trække frem i brystet og give en trykken for brystet. Derfor mistolkes disse smerter ofte som hjerteproblemer, men behandlingen for facetledssyndrom er effektiv og ufarlig.

Årsag

Facetledssyndrom opstår oftest på grund af dårlig holdning, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, gentagne bevægelser. Det giver en fejl/overbelastning af led og muskler som giver stive led og spændte muskler. Ved øget spænding, ses en irritation af nervesystemet og resultatet heraf er symptomer/smerter.

Kroppen vil efter bedste evne forsøge at kompensere for stivhed og spænding i leddene, for at minimere smerterne i de stive og spændte led. Resultatet er trækninger til nakken eller lænden, som forsøger at aflaste midtryggen.

Behandling

Først og fremmest drejer det sig om at få løsnet de stive led og spændte muskler i området, men også de kompensatoriske spændinger der kan opstå i kølvandet på facetledssyndromet.

Dernæst drejer det sig om at få fjernet årsag til at låsningen er opstået. Derfor vil vi instruere i korrektion af dårlig holdning samt instruere i træning af manglende fysisk styrke.

Forebyggende behandling

Ved manglende bevægelighed i leddene eller ved kompenserende led/muskelfunktion, øges risikoen for tilbagefald

For at minimere tilbagefald, anbefaler vi behandling og træning til vedligeholdelse af normal funktion i muskler og led. Herved opnåes en stærk og velfungerende ryg, med god funktion og god stabilitet.

 

 

Ring Hebe op