Svimmelhed, Øresten, BPPV

Hvad er øresten (BPPV, Benign Paroxysmal Positions Vertigo)

Øresten er små krystaludfældninger i den væske der findes i vores balanceorgan( ligevægtsorgan). Disse udfældninger kan strejfe de meget følsomme fimrehår som sidder i balanceorganet og registrerer bevægelser. I det tilfælde det sker, opstår der populært sagt en uoverensstemmelse i hjernen mellem hvad øjet ser og hvad balanceorganet fortæller. Det resulterer i svimmelhed.

Hvilke symptomer giver øresten(BPPV)?

Ørestens symptomer er karakteriseret ved korte perioder med intens rotations svimmelhed, i forbindelse med stillingsændring af hovedet. Det kan opstå når du lægger dig ned, vender dig i sengen, eller drejer hovedet hurtigt. Samtidigt med svimmelheden vil der ofte kunne ses saccade bevægelser med øjnene, hvor øjnene ufrivilligt bevæger sig hurtigt fra side til side.

Hvad kan jeg gøre ved øresten?

Undersøgelsen for øresten (BPPV) foregår med dix hall pikes test, hvor man konstaterer i hvilken side ligevægtsorganet er påvirket. Behandlingen for øresten, foregår via en behandlings metode kaldet Epleys manøvre. Under denne manøvre bliver man placeret i forskellige positioner for at flytte ørestenen til et sted i øret hvor den ikke giver svimmelheds symptomer.  På Hebe Rygcenter i Skanderborg forestår kiropraktor Jens B. Kjærgaard behandlingen. Behandlingen er yderst effektiv og hurtig.  Nogle gange er en behandling nok, men oftest skal behandlingen gentages.

Hvad kunne svimmelheden ellers skyldes?

Ring Hebe op