Røntgenundersøgelse

Hvornår benyttes røntgenundersøgelse?

Røntgenundersøgelse benyttes til undersøgelse af kroppens hårde væv (knogler i ryg, nakke, brystkasse, bækken, hofter, skuldre og arme/ben). Undersøgelsen foretages ved mistanke om brud, slidforandringer, bygningsfejl eller sygdomme i kroppens knogler og/eller brusk. Røntgen undersøgelse vil ofte være en af de første billedediagnostiskeundersøgelser der vil blive fortaget hvis man har en rygsmerter

Hebe Rygcenter i Skanderborg råder over digitalt røntgen anlæg. Det er kiropraktorerne Lene og Jens Kjærgaard der forestår undersøgelsen samt diagnosticeringen af billederne.

Hebe Rygcenter har eget røntgen anlæg til undersøgelse af kroppens led og knogler og undersøgelsen fortages uden ventetid.

Læs om kiropraktisk behandling

Henvisning til Røntgen undersøgelse, fra andre kiropraktorer.

Det er vigtigt, at der forud for billeddiagnostiske undersøgelser foretages en sufficient anamnese og objektiv undersøgelse af patienten, at fundene dokumenteres i patientjournalen, og at de videregives i kort form til den billeddiagnostiske instans, som varetager undersøgelsen. Dette vil danne solidt grundlag for, at behandleren kan tilrettelægge den mest hensigtsmæssige undersøgelse.

Hebe rygcenter følger de til enhver tid gældende retningslinjer for brug af billeddiagnostik som du kan læse mere om her.
Billederne gemmes digitalt på en fælles billedeserver (www.kirpacs.dk), der blandt andet gør det muligt at indhente vurdering fra radiologer, hvis det er nødvendigt.
Patienten får en CD-rom med fra klinikken så du selv vurdere billederne på din egen skærm

Patientdoser ved røntgen undersøgelse.

På Hebe rygcenter, tager vi røntgen billeder når der er et fagligt velbegrundet grundlag for undersøgelsen. Derfor overstiger det udbytte man får som patient, den risiko der er ved en røntgenundersøgelse. I arbejdet med røntgen undersøgelsen, bestræber vi os hele tiden på at minimere den mængde stråling du får.

Læs mere her

Ring Hebe op