Akupunktur

Vestlig akupunktur er en behandlingsform, som benytter en teknik hvor akupunkturnålene sættes intramuskulært i de såkaldte trigger punkter. Det yder en effektiv og hurtig lindring af smertefulde tilstande, akutte såvel som kroniske symptomer.

IMS akupunktur er en teknik, der omfatter intramuskulær stimulation. Via behandling af såkaldte “trigger punkter” i muskler er det muligt at yde en effektiv og hurtig lindring af smertefulde tilstande. Det kan dreje sig om både akutte og kroniske symptomer.

Akupunkturnålene påvirker nerveender i hud og muskler. Denne stimulering af nervesystemet medfører, at der lokalt i muskelvævet sker en øget blodgennemstrømning, mens de på rygmarvsniveau og på hjerneniveau kan stimulere og aktivere nerveenderns som så kan medføre en udskillelse af f.eks endorfiner, serotonin og noradrenalin. Disse stoffer kan hæmme eller stimulere refleksmekanismer i rygmarven og centralt i hjernen, og herigennem reducere smerter og symptomer.

Kort sagt går det ud på at løsne de forkortede muskler som irriterer og påvirker nervevævet – det vedvarende træk fra musklen afspændes og nervernes følsomhedsniveau normaliseres.

Behandlingen består oftest af kortvarige indstik med sterile nåle, og behandlingen er næsten smertefri. Den vestlige akupunktur kan ofte bruges som et supplement til den fysioterapeutiske behandling.

Akupunktur udføres af fysioterapeut Jakob Madsen

Få hjælp her

Book online
Ring Hebe op